Autistinen nuorukainen ei anna pakkoliikkeiden häiritä työtään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autismitietoisuuden hyväksi työskentelevä Carly Fleischmann jakoi Facebookissa videon Sam-nimisestä kahvilatyöntekijästä. Nuori mies työskentelee torontolaisessa Starbucks-kahvilassa, jossa hänet tunnetaan tanssivana baristana.

Videolla esiintyvällä Samilla on autismin lisäksi liikehäiriö. Nuorukainen pelkäsi, ettei voisi työskennellä ikinä tiskin takana pakkoliikkeidensä vuoksi. Kahvilan johtaja Chris uskoi kuitenkin toisin, ja päätti antaa Samille mahdollisuuden.

Työssään Sam oppi muuttamaan äkilliset liikkeensä tanssiksi, ja on noussut sen ansiosta paikalliseksi julkkikseksi. Nuori mies kertoi vanhemmilleen, että nykyisen työnsä myötä hänen elämänsä sai vihdoinkin merkityksen.

Videon jakanut Carly Fleischmann kertoi toivovansa syntymäpäivänään, että video lähtisi leviämään verkossa. Naisen toive toteutui, ja videosta tuli somehitti.

– Samin ja muiden hänen kaltaisten ihmisten tulisi tulla nähdyksi ja kuulluksi. Heillä pitäisi olla mahdollisuus tanssia ja nauttia elämästään, Carly kuvailee.