Näetkö näitä painajaisia? Kertovat kaikki samasta asiasta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat kautta aikojen yrittäneet selittää unien merkityksiä itselleen ja muille. Unia näkevä ihminen yrittää yleensä yön aikana käsitellä tunteitaan tai jotakin kokemaansa. Uniasiantuntija Prudence Gourguechon kertoi Huffington Postille, mitä useimmat unet kertovat nukkujasta.

Gourguechonin mukaan lähes kaikki unet kertovat yksinkertaisesti siitä, että nukkuja on ahdistunut tai hermostunut. Tästä kertovat kaikki yleisimmät painajaiset, joita ovat muun muassa hampaiden putoaminen, kokeen tekeminen, jahdattuna oleminen, myöhästyminen, alastomuus julkisilla paikoilla ja putoaminen korkealta.

Alastomuus julkisilla paikoilla ja putoaminen korkealta kertovat yleensä siitä, että nukkuja kokee tunteidensa olevan esillä tai epätasapainossa omien ajatustensa kanssa. Tämä voi kertoa esimerkiksi epäonnistumisen pelosta tai masentuneisuudesta. Eri ihmisille putoaminen ja alastomuus voivat viestiä hieman eri asioista, mutta yleensä kysymys on tunteiden käsittelemisestä.

Painajaisessa jahdattuna oleminen voi kertoa siitä, että nukkuja haluaisi olla jonkun henkilön jahtaama ja romanttisesti haluttu. Kokeen tai jonkin testin suorittaminen unissaan voi kertoa taas siitä, että nukkuja haluaisi näyttää kyntensä töissä tai muussa asiassa, jossa kokee olevansa hyvä, mutta aliarvostettu.