Opetusvirasto kiistää leijonakoru-kohun: ”Kyse oli kiusaamisesta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa nousi eilen someraivo, kun perheenäiti kertoi miten kahdeksanluokkalaisen pojan opettaja oli kieltänyt joululahjaksi saadun leijonakorun käytön, koska koru liittyy rasismiin. Äidin mukaan opettaja oli vahvistanut kiellon vielä Wilma-järjestelmässä lähetetyllä viestillä.

Nyt Helsingin opetusvirasto on kuitenkin kiistänyt väitteet korun kieltämisestä. Opetusviraston mukaan kyse oli sen sijaan ryhmätöiden yhteydessä tapahtuneesta epäasiallisesta käytöksestä ja kiusaamisesta, johon opettaja joutui puuttumaan.

– Sosiaalisessa mediassa kiertää virheellinen tieto, että helsinkiläiskoulun opettaja olisi kieltänyt oppilaalta leijonavaakunakaulakorun käytön. Perjantaina 22. tammikuuta peruskoulun toisluokkalainen oppilas oli ryhmätöitä tehdessä käyttäytynyt häiritsevästi toista oppilasta kohtaan, opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen kertoo.

Opetusvirasto vahvistaa, että tilanteesta lähetettiin oppilaan vanhemmille Wilma-viesti. Se kuitenkin toteaa, että opettaja ei kieltänyt korun käyttöä, vaan sen sijaan kertoi mitä merkityksiä leijonavaakunalla voi olla.

– Opettaja vastaa oman opetusryhmänsä turvallisuudesta. Helsingin kaupungin kouluissa puututaan kiusaamiseen ja epäasialliseen käytökseen, kuten opettaja tässä tilanteessa teki. Kaupungilla ei ole linjauksia oppilaiden korujen käytöstä tai vaatetuksesta, opetusvirasto jatkaa.