Jymypaljastus kuplamuovista! Oli alunperin tarkoitettu tapetiksi

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuplamuovi on monelle tuttu paketointiin käytetty tuote. Kuplamuovi tarjoaa myös hauskaa ja stressiä lievittävää ajanvietettä monille ihmisille, jotka eivät ole saada tarpeekseen ilmakuplien poksauttelemisesta. Kuplamuovi on kuitenkin alunperin suunniteltu aivan toisenlaiseen käyttötarkoitukseen.

Kirjailija Joey Green on kirjoittanut kokonaisen kuplamuoville omistetun kirjan nimeltä The Bubble Wrap Book. Green kertoo Huffington Post -lehden mukaan, että kuplamuovin keksijöiden oli tarkoitus tehdä muovista uudenlaista ja modernia tapettia.

Keksijät Alfred Fielding ja Marc Chavannes olivat alunperin tekemässä pintarakenteeltaan täysin uudenlaista tapettia keksiessään kuplamuovin. Miesten ensimmäisessä versiossa he olivat liimanneet kaksi suihkuverhoa yhteen ja huomanneet, että niistä syntyy kaunista tapettia.

Miehet olivat suunnitellut koneen, jonka tuli tehdä liimaustyö ja kiinnittää kaksi ohutta muovikaistaletta yhteen. Kone jätti kuitenkin paljon ilmakuplia muovin sisään, jonka vuoksi tapetti ei onnistunutkaan. Miehet keksivät kuitenkin kääntää epäonnistuneen yrityksen voitoksi ja alkaa valmistamaan pakkausmateriaaleja, koska vahingossa keksitty kuplamuovi oli siihen tarkoitukseen täydellistä.