Norjalaistutkija ampui itseään kiväärillä veden alla – odottamaton tulos

Viihdeuutiset · Annika Kela

Norjalainen fyysikko Andreas Wahl on riskeerannut henkensä tieteen nimissä. Mies nimittäin osallistui hurjaan stunttiin, jossa hän ampui itseään kiväärillä uima-altaassa. Wahl halusi näyttää katsojille, kuinka ase toimii veden alla ja kuinka luoti liikkuu vedessä.

Vaikka fyysikko tiesi kuinka tempussa tulee käymään, oli se silti uhkarohkea teko. Wahl oli tehnyt tarkat laskelmat siitä, kuinka kaukana hänen täytyisi seistä aseesta, ettei hän olisi vaarassa. Tempun epäonnistumisen vaara oli olemassa, eikä kukaan halunnut ottaa vastuuta fyysikon ampumisesta, niinpä Andreas ampui itse itseään.

Kivääri oli asetettu jalustalle veden alle ja laukaisu tapahtui liipasimelle viritetyn narun avulla. Andreas Wahl selvisi hurjasta tempusta loukkaantumatta, sillä luoti alkoi upota pohjaan alle kahden metrin päässä piipusta. Miehen hurja stuntti esitellään kokonaisuudessaan Outrageous Acts of Science -televisioohjelmassa.