Uusi suolainen herkku – näin teet pizzavohvelin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pizzan idea on yksinkertainen ja sen salaisuus piileekin aina hyvässä pohjassa, maukkaassa tomaattikastikkeessa ja täytteissä. Nyt videolla nähdään, miten pizzan pystyy valmistamaan myös vohveliraudan avulla nopeasti.

Pizzavohveleiden valmistaminen alkaa taikinan kaulitsemisesta. Kaulittu taikina asetetaan vohveliraudan päälle. Pohjan päälle laitetaan kastike, täytteet, juustoraaste ja lisää kastiketta. Täytteiden jälkeen pizza päällystetään vielä toisella kaulitulla pohjalla.

Vohveliraudan kannen sulkemisen jälkeen voi leikata reunoilta pursuavan ylimääräisen taikinan pois pizzan kypsyessä raudan sisällä. Noin seitsemän minuutin kuluttua pizzavohveli on valmis nautittavaksi. Vohveli on kuin rapea tasku, jonka sisällä sulanut juusto, kastike ja muut täytteet muodostavat yhdessä herkullisen mehevän sisustan.