Tutkinto paljastaa luonteenpiirteitäsi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat halusivat selvittää hakeutuvatko tietyt persoonallisuudet tiettyihin ammatteihin. Daily Mail -lehti kertoo tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin yhteensä 13.000 opiskelijan luonnetta, opiskeltavaa tutkintoa ja niiden suhdetta toisiinsa.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että taideaineita ja humanistisia tiedeaineita opiskelevat olivat neuroottisempia, avoimempia ja vähemmän tunnollisia. Ekonomit olivat ulospäin suuntautuneita ja kovaäänisiä, mutta samalla myös sulkeutuneempia ja omapäisempiä.

Oikeustiedettä opiskelevat olivat ekstroverttejä ja suupaltteja, neuroottisia, tarkkoja ja tunnollisia. Oikeustieteen opiskelijat olivat vähiten avoimia ja saivat myös huonot pisteet suostuvaisuutta mitatessa. Insinööriopiskelijat olivat tunnollisia, hieman neuroottisia ja melko sulkeutuneita. Tiedeopiskelijat olivat kaikista avoimimpia, ulospäin suuntautuneita ja tarkkoja.