Maailman vanhin ketjupolttaja? 112-vuotias tupakoinut jo 95 vuotta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nepalilainen isoäiti Batuli Lamchhane on hämmästyttänyt ihmisiä paljastuksellaan, jonka mukaan hän on polttanut yli 30 savuketta päivittäin 95 vuoden ajan. Batuli kertoi aloittaneensa tupakoimisen 17-vuotiaana ja paha tapa on jatkunut tähän päivään asti.

Tupakoiminen ei ole selvästikään lyhentänyt isoäidin ikää, sillä hän on tällä hetkellä 112-vuotias. Lamchhane on syntynyt vuonna 1903. Yli 100-vuotiaaksi vanhukseksi Batuli on hyvässä kunnossa ja hän hoitaa arkiaskareensa edelleen itsenäisesti.

New York Post -lehden mukaan Batuli ei ole koskaan polttanut kaupallisia savukkeita, vaan hän suosii intialaisia bidi-savukkeita. Bidi sisältää tupakkaa, joka on kääritty Diospyros melanoxylon -kasvin lehteen. Lääkärit uskovat, että savukkeiden rauhoittava ominaisuus on lieventänyt isoäidin stressiä, mikä on yleinen sydän- ja verisuonitautien aiheuttaja. Se lienee yksi syy isoäidin pitkään ikään epäterveellisestä paheesta huolimatta.