Meksiko rahastaa: Selfiet maksulliseksi maya-temppelin luona

Matkailu · Annika Kela

Meksikolaiset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että jatkossa Tulumin kansallispuistossa vierailevat turistit joutuvat maksamaan erikseen kuvausluvasta. Kansallispuistossa sijaitsevat mayatemppelien rauniot ovat yksiä puiston suosituimmista nähtävyyksistä.

The Yucatan Times -lehden mukaan turistit joutuvat maksamaan 2.50 dollaria lisähintaa jokaisesta kuvaamiseen soveltuvasta laitteesta kuten esimerkiksi älypuhelimista, digikameroista, tablet-laitteista ja GoPro-kameroista.

Vaikka lisähinta on ärsyttänyt monia puiston vieraita, eivät ihmiset ole olleet valmiita luopumaan laitteistaan portilla. Tulumin kansallispuistossa sijaitsee paljon henkeäsalpaavan upeita maisemia ja turkoosin veden ympäröimiä hiekkarantoja.

Temppelien rauniot ja ympäröivät kalliot ovat kuitenkin vaarallisia kuvaupaikkoja. Daily Mail -lehden mukaan alueella on sattunut paljon vaaratilanteita ja onnettomuuksia muun muassa selfieiden ottamiseen liittyen. Nähtävyyksien turvallisuutta on jouduttu parantamaan ja kustannukset ovat tulleet uhkarohkeiden ja kuvaushimoisten turistien maksettavaksi.

#Tulum #mayanruins #bucketlist ✅

Kuva, jonka Enjoy.Daily.Fitness (@enjoy.daily.fitness) julkaisi

#tulum #mexico #mexique #castillo #maya #quintanaroo #ruins

Kuva, jonka DdD (@ddivorne) julkaisi

I want to go to there #Mexico #tbt #Tulum #travel #travelgram

Kuva, jonka Liz (@lzlwsn) julkaisi