Juoksumatto-uutuus muuttaa virtuaalitodellisuuden?

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Las Vegasissa järjestetyillä CES 2016 -teknologiamessuilla esiteltiin jälleen paljon uutta markkinoille tulevaa teknologiaa. Messuilla nähtiin monia mullistavia keksintöjä, joiden joukossa oli myös virtuaalitodellisuuspelien pelaamisen muuttava juoksumatto.

YouTube-videolla nähdään teknologiamessuilla esitelty uusi juoksumatto, joka liikkuu kaikkiin suuntiin. Maton päällä henkilö pystyy kävelemään etuperin, takaperin, sivulle tai kulmasta toiseen. Maton päällä olevan henkilön ei tarvitse painaa mitään nappia pysähtyäkseen tai vaihtaakseen suuntaa vaan hänen täytyy pelkästään liikuttaa jalkojaan.

Kaikkiin suuntiin toimiva juoksumatto saattaa tulevaisuudessa mullistaa virtuaalitodellisuuspelit kokonaan, ja antaa pelien kehittäjille mahdollisuuden suunnitella pelejä, joissa pelaajat voivat kävellä siirtymättä pelipaikalta. Juoksumaton avulla pelaamisen avulla saa myös hyvää hyötyliikuntaa.