Apu mustapäihin löytyy lähes jokaisesta keittiöstä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mustapäät ovat yleinen iho-ongelma, jonka kehittymiseen vaikuttavat yleensä stressi, hormonitoiminta, ruokavalio, lääkitykset ja sairaudet. Mustapäiden poistamiseen on olemassa useita kotikonsteja, joista eHow-itseapusivusto esitteli yhden hyväksi havaitun.

Puhdista ensin kasvot huolellisesti ja pyyhi käsiteltävä alue sen jälkeen desinfiointiaineella. Aloita kuorintavoiteen tekeminen kiehauttamalla puoli desilitraa vettä. Kun vesi on kiehunut, lisää siihen puoli desilitraa ruokasoodaa. Anna vedestä ja ruokasoodasta syntyneen tahnan jäähtyä, minkä jälkeen hiero se kasvoihin alueelle, jossa on mustapäitä.

Kun tahna on levitetty, anna sen kuivua kasvoissa kovaksi. Pese kasvot tämän jälkeen huolellisesti lämpimällä vedellä. Huuhtele kasvot vielä lopuksi kylmällä vedellä, että ihon punoitus laskee ja ihohuokoset menevät kiinni.