Buddhan muotoisista päärynöistä tuli jättihitti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Buddhaa muistuttavista päärynöistä on tullut hittituote Vietnamissa ja Kiinassa. Muoteissa kasvatetut päärynät ovat kiinalaisen maanviljelijän keksintö. Hedelmien kasvattajalla kesti kuusi vuotta kehittää muotti, joka muovaisi päärynät lopulliseen muotoonsa.

Buddha-päärynöiden suosio on räjähtänyt viime vuosina ja ihastuttavan näköisistä hedelmistä on oltu kiinnostuneita myös muualla maailmassa. People’s Daily Online -sivuston mukaan Buddha-päärynöiden isä Gao Xianzhang myi päärynöitä aluksi hyvän onnen ja menestyksen päärynöinä.

Alkuperäisissä muoteissa on nimittäin Fu-symboli, joka tarkoittaa siunausta. Hyvää onnea tuovat päärynät ovat tehneet kauppansa myymälöissä ja netissä. Maanviljelijän kasvattamia Buddha-päärynöitä voi tilata muun muassa Taobao-nettikaupan kautta.