Huijausviesti leviää somessa: ”Sinut poistetaan Facebookista”

Digi · Stara.fi

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook on loistava alusta kaikenlaisille huijauksille ja huijausviesteille. Palvelu on yrittänyt karsia huijauksia mahdollisuuksiensa mukaan, mutta siinä on mahdotonta onnistua täydellisesti. Parhaillaan huijaus leviää yksityisviesteissä.

Tuorein huijaus on kirjoitettu viestiin englanniksi ja suomeksi, ja siinä käytetään hyväksi palvelun valtavaa käyttäjämäärää ja ajoittaista hidastelua. Palvelun perustaja Mark Zuckerbergin nimissä, tosin väärin kirjoitettuna Mark Zuckerber, lähetetyssä viestissä Facebookin väitetään olevan liikakansoitettu ja poistavan epäaktiivisia käyttäjiään.

Suomeksi siis lyhyesti niille, jotka eivät saaneet ylläolevasta selkoa.. Facebook alkaa siis olla ylikuormitettu ja muuttua hitaaksi, kun täällä on paljon passiivisia käyttäjiä, jotka kirjautuvat mutteivät sitten käytä tiliään. Lähetä tämä viesti copy+paste -versiona 15 ihmiselle, jotta sinut lasketaan aktiiviseksi käyttäjäksi. Jos et kahteen viikkoon lähetä tätä eteenpäin, sinut poistetaan Facebookista passiivisena käyttäjänä, huijausviestissä väitetään.

Viestin mukaan käyttäjä voi siis estää yllättävän poistamisen lähettämällä saman viestin edelleen 15 ihmiselle. Jos tätä ei tee kahden viikon sisällä, voi palvelu poistaa käyttäjän passiivisena. Luonnollisesti kyseessä ei ole Facebookin aito viesti, eikä viestiä tule lähettää kenellekään. Staran tietojen mukaan jotkut käyttäjät ovat saaneet viestin ilman, että siitä on tullut tavallista viesti-ilmoitusta, joten viesti leviää todennäköisesti myös automaattisesti. Oli miten oli, niin sitä ei ainakaan tule jakaa kenellekään.