Raju onnettomuus tasoristeyksessä – Pendolino 160 km/h rekan kylkeen

Ohhoh! · Stara.fi

Tasoristeyksissä tapahtuvat onnettomuudet ovat vähentyneet Suomessa merkittävästi parissa vuosikymmenessä, kun turvalaitteistot ovat kehittyneet. Kaikissa maissa järjestelmät eivät ole kuitenkaan yhtä hyvällä tasolla, eivätkä parhaatkaan järjestelmät estä kaikkia onnettomuuksia.

Tsekissä sijaitsevassa Studenkassa tallentui videolle poikkeuksellisen raju onnettomuus, kun rekka jäi yllättäen jumiin tasoristeyksen puomien väliin niiden laskeuduttua. Jostain syystä kuljettaja ei joko huomannut lähestyvää Pendolino-junaa tai ei ymmärtänyt ajaa puomien läpi, jolloin juna iskeytyi valtavalla voimalla perävaunuun 160 kilometrin tuntinopeudella.

Onnettomuudessa menehtyi kolme junassa ollutta henkilöä ja loukkaantui 18 henkilöä. Kuusi on edelleen sairaalassa Ostrava, ja kolme heistä on kriittisessä tilassa, Ceskenoviny.cz uutisoi. 50-vuotias puolalainen rekkakuski selvisi hengissä ja pidätettiin. Nyt häntä odottaa syyte kolmesta kuolemantuottamuksesta, josta maksimituomio on 10 vuotta vankeutta.