Vogue julkaisi suomalaisen Pihla-tytön valokuvan: ”Jotenkin maagista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta ei ole noussut vielä yhtään kansainvälistä supermallia, vaikka naapurimaasta Ruotsista mallimarkkinoilla on menestytty jo vuosikymmeniä. Ajoittain suomalaisia mallikuvia kuitenkin nähdään myös kansainvälisissä julkaisuissa. Tuorein tapaus on upea osoitus suomalaisen valokuvan tyylikkyydestä.

Suomalaisen valokuvaaja Antti Karppisen Heart in the Box -valokuva hänen Pihla-tyttärestään koristaa parhaillaan maineikkaan Vogue-lehden Italian version verkkosivujen arvostettua PhotoVogue-osiota. Legendaarinen muotilehti valitsee sille lähetetyistä kuvista parhaat ja julkaisee ne verkkosivuillaan. Karppinen kertoi Staralle hieman kuvan taustoista.

– Noin viikko sitten olimme perheen kanssa studiolla tekemässä lapsista erilaisia kuvia, ja jotenkin tuo Pihlan kuva oli nyt sellainen mitä ajattelin kokeilla tuonne sivuille. Useampia kuvia sinne olin aikaisemminkin laittanut, mutta mikään niistä ei ollut mennyt läpi seulasta, valokuvaaja Antti Karppinen kertoi Staralle.

– Tässä kuvassa löytyi sitten ilmeisesti jotain Vogue-maailman henkeä. Kuvia voidaan sitten poimia myös Voguen lehtijulkaisuihin. Eli ei tämä sitä tarkoita, että lehtihyllyssä olevasta Voguesta kuva löytyisi, mutta siihen on nyt edes mahdollisuus. Jotenkin maagista nähdä tuon kaliberin logo omassa kuvassa.

Suomalaisia on nähty Voguen verkkosivuilla aiemminkin, mutta vain hyvin harvakseltaan. Esimerkiksi vuonna 2012 esimerkiksi valokuvaaja Jussi Ratilainen sai uransa merkittävään nosteeseen vastaavan kuvajulkaisun myötä. Katso Karppisen upea valokuva tästä.