NASA julkaisi 360-asteen videon Marsista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn Curiosity-luotain laskeutui Marsin pinnalle 6. elokuuta 2012. Luotaimen ottamia kuvia on sittemmin päästy ihastelemaan jo useaan otteeseen avaruushallinnon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Nyt NASA tarjoaa uudenlaisia näkymiä punaisen planeetan pinnalta. Avaruushallinto on julkaissut Facebookissa 360 asteen videon, jonka Curiosity-luotain on tallentanut. Luotain pysyttelee videolla paikoillaan, mutta katsoja voi vapaasti liikutella näkymää ympäriinsä.

Facebook-video kannattaa katsella älypuhelimella, jolloin se pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Tietokoneella katsottuna panorama-näkymä avautuu katsojalle hieman vääristyneenä.

Use your smart phone to explore Mars with me in 360 degrees. #FromWhereIStand

Julkaissut NASA’s Curiosity Mars Rover 30. tammikuuta 2016