Pandan pennusta tuli eläintarhan tähti – Bei Bei hurmaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa asustelevasta isopandanpennusta Bei Beistä on tullut kansallisen eläintarhan suurin tähti. Kuukauden ajan Washingtonissa sijaitsevassa eläintarhassa on ollut ruuhkaa, sillä ihmiset ovat jonottaneet nähdäkseen vilauksen tarhan uudesta asukista.

Daily Mail -lehden mukaan Bei Bei asuu sisartensa Bao Baon ja Tai Shanin tavoin eläintarhassa neljävuotiaaksi asti ja sitten panda kuljetetaan Kiinaan. Pennun vanhemmat Mei Xian ja Tian Tian ovat myös vain lainassa eläintarhassa vuoteen 2020 asti. Sitten pandaperhe muuttaa pandojen rauhoitusalueelle Kiinaan.

Washingtonissa sijaitseva kansallinen eläintarha maksaa vuosittain yli 500.000 dollaria Kiinassa sijaitsevalle pandojen rauhoitusalueelle vastineeksi pandojen lainaamisesta. Raha tulee tarpeeseen, sillä pandoista huolehtiminen on kallista puuhaa. Eläintarhassa asuva pandaperhe auttaa Kiinassa asuvia sukulaisiaan näyttäytymällä Yhdysvalloissa vieraileville eläintarhan asiakkaille.