Kuntosaleja kannattaa välttää tähän aikaan vuodesta

Fitness · Annukka Heikkilä

Mikrobiologi kehottaa ihmisiä välttämään tähän aikaan kuntosaleja ja suuntaamaan niiden sijaan esimerkiksi lenkkipoluille raikkaaseen ulkoilmaan. Kuntosalit ovat alkuvuodesta suosittuja ja ruuhkaisia, minkä lisäksi ne ovat myös bakteereille ja taudeille erinomainen leviämispaikka.

Mikrobiologi Laura Bowater on kertonut Daily Mail -lehden mukaan, että kuntosalit ovat tähän aikaan vuodesta täydellisiä kasvupaikkoja erilaisilla bakteereille ja taudeille. Tautien saamista kuntosalilla pystyy minimoimaan käyttämällä esimerkiksi omia desinfiointipyyhkeitä laitteiden puhdistamiseen, mutta paras keino on kuitenkin välttää kuntosaleja kokonaan.

Bowaterin mukaan sairastumisen riski kasvaa kuntosalilla treenaavilla tammi- ja helmikuussa yli kaksinkertaiseksi. Omien desinfiointipyyhkeiden lisäksi Bowater kehottaa pesemään kuntosalin jälkeen kätensä hyvin ja neuvoo välttämään omien kasvojen koskettelemista treenin aikana.