Tämä rasvainen kaloripommi laihduttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avokadon syömisellä on tutkitusti monia terveyshyötyjä. Avokadon nauttiminen ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, alentaa syöpäriskiä ja hoitaa sekä ihoa että silmiä. Avokadon syöminen auttaa ihmisiä korkeasta kaloripitoisuudesta huolimatta myös painonhallinnassa.

Awesometips-sivuston mukaan avokado on mainio apu painonhallinnassa. Avokado on pullollaan hyviä rasvoja, jotka auttavat ihmisen rasva-aineenvaihduntaa käymään täydellä teholla polttaen huonoja rasvoja kehosta pois. Tutkimuksen mukaan avokadoja säännöllisesti syövien henkilöiden painoindeksi oli pienempi kuin niiden, jotka jättivät koskematta terveelliseen kaloripommiin.

Avokadossa on hyvien rasvojen lisäksi myös paljon kuitua. Hyvien ravintoarvojen vuoksi avokadojen lisääminen ruokaan saa ihmisen tuntemaan olonsa nopeammin kylläiseksi ja pysymään näläntunteen poissa pidempään. Avokadon syömien vähensi myös haitallista napostelua ja mielihaluja suolaisia ja makeita herkkuja kohtaan.