Mies syö 365 päivää pelkkää perunaa

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tammikuun alkaessa moni on tehnyt lupauksen pudottaa painoaan ja elää terveellisemmin. Samanlaisen lupauksen on tehnyt myös australialainen Andrew Flinders Taylor -niminen mies, joka on päättänyt syödä koko vuoden 2016 pelkkää perunaa.

Taylor haluaa haastaa itseään, pudottaa painoaan, käyttää minimimäärän rahaa ruokaan ja päästä eroon erilaisista ruokariippuvuuksistaan ja halustaan napostella. Näiden syiden vuoksi mies valitsi pääraaka-aineekseen kuluvalle vuodelle perunan, josta hänen ruokavalionsa tulee 99-prosenttisesti koostumaan. Jäljelle jäävä yksi prosentti tulee olemaan pieni määrä kastiketta tai mausteita perunan kanssa.

Perunadieetti on toiminut kuluneen kuukauden aikana jo melko hyvin. Mies on pudottanut painoaan Today-uutisten mukaan 32 päivän aikana jo yli 10 kiloa ja tuntee olonsa hyväksi. Taylor pitää kuluvasta vuodestaan videopäiväkirjaa, jota hän päivittää Spud Fit -nimiselle YouTube-kanavalle.