Nuoruuden lähde löytyi! Ikääntymistä hidastava lääke kehitettiin

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Minnesotassa sijaitsevan Mayo-klinikan lääketieteen tutkimusyksikkö on kehittänyt lääkkeen ikääntymistä vastaan. Nuoruuden lähteeksi tituleerattua lääkettä on testattu jyrsijöillä ja tutkijoiden mukaan kokeet ovat onnistuneet.

Daily Mail -lehden mukaan lääkettä saaneiden jyrsijöiden elinikä piteni 35 prosentilla ja ne pysyivät nuorempina, terveempinä ja elinvoimaisempina pidempään kuin muut jyrsijät. Tutkijoiden mukaan lääke karsii elimistöstä heikot ja vaurioituneet solut ja estää niitä jakautumasta.

Keho muuttuu vahvemmaksi ja vastustuskykyisemmäksi, kun vain terveet solut jakautuvat ja uusiutuvat. Lääkkeen ansiosta soluvauriot vähenivät. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Nature -tiedejulkaisussa. Eläinkokeet ovat olleet menestys, sillä tulokset ovat olleet myönteisiä.

Lääkkeellä ei ole havaittu olevan haitallisia sivuvaikutuksia. Koe-eläimiksi valituille jyrsijöille annettiin lääkettä 12 kuukauden iässä, joka tarkoittaa hiirien keski-ikää. Lääkettä saaneet jyrsijät elivät muita pidempään. Tutkijat uskovat, että lääkkeen ihmiskokeet voidaan aloittaa jo lähitulevaisuudessa.