Tältä aerobic näytti 80-luvulla – muistatko vielä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aerobicista kehiteltiin 80-luvulla oma kilpailumuotonsa, jossa on ideana tehdä erilaisia liikesarjoja musiikin tahdissa. Ohjelmanumeroissa tulee osoittaa myös notkeutta ja voimaa. Nyt nähdään maistiaisia Amerikan mestaruuskilpailuista vuodelta 1988.

Yhdysvalloissa järjestettiin vuonna 1988 Crystal Light Aerobic Championship -niminen jumppatapahtuma. Kilpailu oli kyllästetty permanenteilla, säärystimillä ja peppuvakoon kuroutuvilla jumppapuvuilla. Netissä kiertää viraalivideona tapahtuman avausnumero.

Ikihymyllä varustetut kilpailijat pomppivat avausnumerossa samaan tahtiin. Naisilla on pikkuriikkiset punaiset asut ja miehet keikistelevät rintakarvoituksen paljastavissa housupuvuissa. Videon katsominen on kuin hyppäisi aikakoneeseen ja suoraan vuosikymmenten taakse.