Naisille porttikielto Starbucksiin Saudi-Arabiassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saudi-Arabian pääkaupunki Riadissa sijaitseva Starbucks-ravintola on kieltänyt naisten pääsyn kahvilaan. Asiasta ilmoitetaan ravintolan ulko-oveen kiinnitetyllä kyltillä. Kiellon teki paikallinen uskontopoliisi. Starbucksin oveen ripustetussa kyltissä lukee seuraava teksti.

”Naiset eivät ole tervetulleita. Lähettäkää kuljettajanne noutamaan tilauksenne, kiitos.”

Naiset eivät saa ajaa maassa autoa, siksi kyltissä pyydetään heidän kuljettajana toimivia miehiä noutamaan mahdolliset kahvilan tuotteet. Cosmopolitan-lehti tavoitti Starbucksin edustajat ja yhtiö suunnittelee rakentavansa kahvilaan oman puolen naisille ja perheille, ja osiot jaetaan seinällä.

Heille rakennetaan myös omat sisäänkäynnit. Kyseessä ei ole ensimmäinen länsimaalaisia kummastuttava saudiarabialainen käytäntö. Kerroimme äskettäin, että maassa kiellettiin jopa shakin pelaaminen.