Pienet penis-implantit jäivät käsiin – asiakkaat haluavat suuria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iän myötä erektion muodostuminen hidastuu ja erektiohäiriöt lisääntyvät. Myös masennus, stressi ja suorituspaineet voivat aiheuttaa erektiöhäiriöitä. Mieskuntoa yritetään parantaa muun muassa penisimplanttien avulla.

Tohtori James Elist on kehittänyt silikonista valmistetun penisimplantin, ja ainoastaan hänellä itsellään on oikeus tehdä siirrännäisleikkauksia tuotteen avulla. Hän on operoinut tähän mennessä noin 1.300 miestä. Yksi leikkaus maksaa liki 12.000 euroa.

Miehet haluavat ilmeisesti rahalle vastinetta, sillä kukaan ei ole vielä tilannut pienikokoista implanttia penikseensä. Eniten on myyty L-, XL- ja XXL-kokoja. Urologina uraa luonut Elist on nyt päättänyt luopua kokonaan S- ja M-kokojen valmistamisesta, sillä ne eivät mene kaupaksi.Yllättävää kyllä, eniten penisimplantteja ottavat keskivertosiittimellä varustetut miehet.

Joskus jo ison peniksen omaavat miehet ottavat implantin kasvattaakseen miehistä mittaansa järisyttäväksi, Metro-lehti uutisoi. Seksuaaliterveysklinikan mukaan Suomessa kohtalaisesta tai vaikeasta erektiohäiriöstä kärsii nykyään noin 200.000 miestä. Lisäksi lieviä ongelmia on 300.000:lla. Erektiöhäiriön syy voi olla psyykkinen, fyysinen tai molempia.

Potenssilääkkeiden lisäksi hoitona voi käyttää penisrenkaita tai tavallista penispumppua, mikäli ei tahdo turvautua sukupuolielimensä leikkelemiseen. Vaivasta kannattaa kuitenkin keskustella lääkärin kanssa.