Uusi ME syntyi: UAV-kopteri nosti 61 kilon lastin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Megacopter-nimen saanut kauko-ohjattava lentolaite noussut otsikoihin päästyään Guinnessin ennätysten kirjaan. UAV-kopteri nosti ilmoille peräti 61 kilon kokoisen lastin. Ennätyksen rikkomiseksi laitteen täytyi nostaa painot vähintään metrin korkeuteen ja pysyä ilmassa 30 sekunnin ajan.

Alumiinista ja vanerista valmistettu kopteri nosti painot ilmaan 48 moottorin voimin. Henning Padersonin ja Oslon yliopiston opiskelijoiden valmistaman lentolaitteen rakennustyö kesti Guinness World Recordsin verkkosivujen mukaan 18 kuukautta. Tempaus toteutettiin osana UiO: Experiences -projektia, jonka tarkoituksena on edistää tekniikan ja tieteiden opetusta Norjassa.

PÄIVITYS: Moottirien ja potkurien määrä korjattu.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat