Hyvien rasvojen syöminen estäisi jopa miljoona kuolemaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijoiden mukaan ihmisten tulisi keskittyä enemmän siihen mitä heidän tulisi syödä kuin siihen, mitä heidän tulisi välttää. Hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon olisi uuden tutkimuksen mukaan pystynyt estämään noin miljoonan sydänvian vuoksi kuolleen ihmisen menehtymisen joka vuosi.

Huffington Post kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan ihmisiä tulisi rohkaista käyttämään enemmän terveellisiä öljyjä ja syömään rasvaista kalaa sekä pähkinöitä. Tutkijat ovat huolissaan siitä, että ihmiset luulevat huonojen rasvojen poisjättämisen pitävän heidät terveenä.

Yksistään se ei kuitenkaan riitä sillä hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon on avainasemassa. Sydänsairauksiin kuolleista kolme kertaa suurempi määrä on menehtynyt sen vuoksi, että he eivät olleet saaneet tarpeeksi hyviä rasvoja kuin sen vuoksi, että he olisivat nauttineet liikaa huonoja eli tyydyttyneitä rasvoja.

Tutkimusta johtanut Dariush Mozaffarian kommentoi, että ihmiset ovat liian pitkään ajatelleet tyydyttyneiden rasvojen välttämisen lieventävän sydänsairauksien riskiä. Todellinen riskin alentaja on kuitenkin se, että muistaisi nauttia riittävästi hyviä rasvoja, joita saa muun muassa oliiviöljystä, pähkinöistä, kalasta ja avokadosta.