Kojootti löysi pallon – leikki innoissaan kuin lemmikkikoira

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sutta ulkonäöltään ja väriltään muistuttava kojootti elää Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Kojootit kuuluvat koiraeläimiin, ja nyt nettiin on ladattu video pallolla leikkivästä preeriasudesta.

YouTube-käyttäjä Evnissyen on julkaissut videon, jolla nähdään Kanadan Ontariossa lammen rannalla leikkivä kojootti. Koiraeläin on intoutunut heittelemään palloa itselleen pienen kukkulan kupeessa. Mikäli pallottelijaa ei tietäisi kojootiksi, voisi videolla olevan eläimen luulla olevan tavallinen lemmikki.

Kojootit ovat sopeutuneet elämään ihmisasutuksen lähettyvillä ja ne saattavat hyödyntää karjaa ja tähteitä osana ravintoaan. Luonnossa ne saalistavat lähinnä pikkueläimiä ja jyrsijöitä. Kojooteista ei ole vaaraa ihmisille.