Mellakoijat poliisin kimppuun kalapullilla Hongkongissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äskettäin juhlittu kiinalainen uusivuosi toi Hongkongin kaduille väkeä. Kiinan poliisi ei kuitenkaan katsonut hyvällä kaupungin työläiskorttelissa luvattomasti perinteisiä herkkuja myyneitä henkilöitä. Kadulle syntyi mellakka.

Hongkongin kaduilla on viime aikoina osoitettu mieltä demokratian puolesta. Kiinan keskushallintoa vastaan protestoivat mielenosoittajat vaativat Hongkongiin vapaampia olosuhteita. Etenkin nuoret ihmiset ovat intoutuneet vastustamaan mellakkapoliiseja ja kerääntyneet sankoin joukoin kaduille protestoimaan.

Nyt juhlaherkkuja kaupustelleet henkilöt ovat hyökänneet virkavallan kimppuun. He ovat muun muassa heitelleet poliiseja kalapullilla, ja siksi mellakka kulkee sosiaalisessa mediassa nimellä #fishballrevolution. Mielenosoittajia on pidätetty ja moni on loukkaantunut yhteenotoissa.