Näin opit rohkaisemaan itseäsi – voi olla avain menestykseen

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisenä oleminen on välillä rankkaa. Muilla voi olla sinusta odotuksia ja sinulla paineet täyttää ne. Ihmisillä on myös yleensä itsellään odotuksia oman onnistumisensa suhteen, minkä vuoksi epäonnistumisen hetkellä pahin kriitikko voikin usein olla oma sisäinen ääni.

Ihmisiä pyydetään olemaan myötätuntoisia ja ymmärtäväisiä muita kohtaan, mutta moni unohtaa olla armollinen itseään kohtaan. Oma ajattelumaailma ja itsensä alitajuinen lyttääminen voivat huonontaa omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia, minkä vuoksi ihmisten tulisi yrittää kääntää ajatuksensa itseään kohtaan positiivisemmiksi ja kannustavammiksi.

The School of Life on julkaissut videon, jossa näytetään erilaisia ajatusmalleja, joiden avulla myötätuntoa itseään kohtaan pystyy harjoittelemaan. Pään sisäinen ääni tulisi opettaa kannustamaan ja rohkaisemaan eteenpäin sen sijaan, että se muistuttaa jokaisesta epäonnistumisesta. Ihmisen tulisi ymmärtää, että myös oma epäonnistuminen voi johtua itsestä riippumattomista asioista ja antaa ne välillä itselleen myös anteeksi.