Suomalaiselle valistusvideolle nauretaan maailmalla: ”Raiskaukset estetään supervoimilla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuri joukko suomalaisia naisia on joutunut viime aikoina erityisesti turvapaikanhakijoiden ahdistelemaksi eri puolilla maata. Äskettäin Yleisradio julkaisi verkossa somehitiksi nousseen videon, jossa naisia opastetaan torjumaan ahdisteluja.

Kielto, kädet ja käsilaukku ovat avainasemassa ahdistelijaa va…

Oulun poliisin mukaan kielto, kädet ja käsilaukku ovat avainasemassa katuahdistelijaa vastaan. Tässä havainnollistava video / Say No!, push and use your handbag − Top Three methods against the street harassment according to Police -antti&kati

Julkaissut Yle Oulu 28. tammikuuta 2016

Havainnollistava video sai sosiaalisessa mediassa hieman toisenlaisen vastaanoton kuin oli todennäköisesti odotettu. Videota ja siinä esitettyjä ahdistelijan torjuntakeinoja pidettiin nimittäin yleisesti parodiana ja niitä verrattiin jopa Star Wars -elokuviin. Nyt videolle naureskellaan Suomen lisäksi myös maailmalla.

– Absurdi suomalainen raiskausten vastainen video, australialainen News.com.au otsikoi.

– Jotkut videota kommentoineet ovat epäilleet sitä Saturday Night Live -ohjelman sketsiksi, kun toiset ovat huomanneet selvät yhteydet Star Warsiin, australialaismedia jatkoi.

– Suomen televisiolla on ratkaisu turvapaikkaraiskauksiin? otsikoi Israel National News ja totesi videon osoittavan suomalaisten etääntyneen todellisuudesta.

– Mainos näyttää miten naiset voivat estää raiskauksen supervoimilla, The Inquisitr otsikoi.

– Suomen valtion televisio julkaisi pateettisen videon raiskauksen estävistä toimista, The Sean Hannity Show -keskusteluohjelma julkaisi verkkosivuillaan.