Älä pese kasvojasi suihkussa – älä ainakaan kuivaa niitä pyyhkeellä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni pesee kasvonsa suihkussa ja kuivaa ne pyyhkeellä sen enempää asiaa miettimättä. Kosmetologit ja ihoasiantuntijat ovat kuitenkin paljastaneet The Gloss -lehdelle, että ne ovat suurimmat virheet mitä herkkäihoiset naiset voivat omalle hipiälleen tehdä.

Useimmat naiset pesevät kasvonsa suihkussa. Kasvot tulisi kuitenkin pestä viileällä tai korkeintaan haalean lämpimällä vedellä, minkä vuoksi vartalosuihkun vesi on usein aivan liian kuumaa kasvojen herkälle iholle.

Kuuma vesi herkistää ihoa ja avaa ihohuokoset, minkä vuoksi kasvopesu tulisi päättää aina kylmään pesuun. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset, parantaa ihon verenkiertoa ja saa ihon hehkumaan. Punotukseen taipuvaisen ihon värin normalisoituminen saattaa myös kestää kauemmin kuuman suihkun jälkeen.

Kasvojen pesun jälkeen suuri virhe tehdään myös siinä, että kasvojen iho kuivataan pyyhkeellä. Pyyhkeen karhea pinta työntää likaisessa pyyhkeessä olevat bakteerit syvälle ihohuokosiin, mikä voi aiheuttaa tulehduksia ja näppyjä ihoon. Pyyhe on likainen ja bakteerinen jo parin käyttökerran jälkeen, minkä vuoksi kasvojen kuivaamiseen olisi parempi käyttää aina talouspaperia.