Orgasmi jokaisella seksikerralla? Se voi olla huono asia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksin suhteen moni voi ajatella, että mitä enemmän saa orgasmeja sen parempi. Uusi tutkimus kuitenkin kertoo, että parisuhteessa se voikin olla lopulta huono asia. Orgasmit ovat merkki siitä, että kumpikin osapuoli nauttii seksin aikana.

Ongelmat alkavatkin syntymään yleensä siinä kohtaa, kun orgasmi jääkin yllättäin saavuttamatta. Metro-lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan orgasmin saaminen joka kerta voi alkaa asettamaan paineita seksille.

Henkilö pitää sitä onnistuneen seksin merkkinä ja odottaa saavansa orgasmin joka kerta. Jos henkilö ei jostain syystä saavutakaan loppuhuipennusta, hän saattaa alkaa pitämään kokemusta huonona ja ajatella epäonnistuneensa. Myös kumppani voi ajatella olevansa epäonnistunut.

Orgasmin uupuminen lisää paineita seuraaville seksikerroille. Paineet eivät koskaan ole hyväksi seksille, koska orgasmien saaminen edellyttää täydellistä rentoutumista. Pariskunta voi lopulta ajatella olevansa epäsopivia toisilleen, koska he eivät enää nauti seksistä toistensa kanssa. Parisuhteen osapuolten tulisi kuitenkin osata vain rentoutua ja olla odottamatta orgasmeja tai asettamatta niille liikaa paineita.