Yleinen seksiasento onkin vaarallisin: ”Eniten penismurtumia”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lääkärit tutkivat penismurtumien yleisimpiä syntymissyitä ja vaarallisimpia seksiasentoja tarkastelemalla kolmen ensiapuklinikan potilastietoja viimeisen 13 vuoden ajalta. Miehet ilmoittivat kuulleensa naksahduksen peniksestä aina sen murtumisen hetkellä.

Peniksen naksahtamisen jälkeen erektio oli laskenut ja penis alkanut paisumaan. Osa miehistä oli odottanut useampia tunteja ennen kuin he olivat hakeutuneet lääkärin puheille.

Seksiasento, jossa nainen on päällä, on kaikkein vaarallisin asento miehiä ajatellen. Asento on todella yleinen, mutta siinä esiintyy huomattavasti muita asentoja enemmän penismurtumia siitä johtuen, että vauhdin yltyessä nainen laskeutuukin miehen päälle väärässä kulmassa. Noin 50 prosenttia penismurtumista tapahtuu tässä asennossa.

Toiseksi eniten penistä koskevia tapaturmia tapahtui koira-asennossa, jossa mies on kontillaan olevan kumppaninsa takana. Tämä asento aiheutti miehille Telegraph-lehden mukaan 29 prosenttia penismurtumista. Perinteinen lähetyssaarnaaja-asento, jossa mies on päällä, aiheutti 21 prosenttia kaikista penismurtumista.