OK Go kuvasi musiikkivideon painottomassa tilassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikkalainen bändi OK Go on tullut monille tutuksi heidän kymmenen vuotta sitten julkaisemastaan Here It Goes Again -kappaleen musiikkivideosta, jossa bändin jäsenet tanssivat juoksumatoilla. Nyt bändi on yllättänyt jälleen tehden painottomassa tilassa kuvatun musiikkivideon.

OK Go on julkaissut uudelle Upside Down & Inside Out -nimeä kantavalle kappaleelle musiikkivideon, joka on kuvattu lentokoneessa painottomassa tilassa. Videon tekemiseen ei ole käytetty lainkaan efektejä tai valjaita vaan jokainen kohta, jossa esiintyjät ovat ilmassa, on kuvattu oikeasti painottomassa tilassa.

Videota varten luotiin noin 15 painotonta tilaa yhden lennon aikana. Koko videon kuvaamiseen tarvittiin yhteensä 21 lentoa. Muusikot olivat painottomassa tilassa kuvauksien aikana yhteensä peräti kaksi tuntia ja 15 minuuttia, mikä on enemmän kuin astronauttikokelaan suorittama määrä harjoituksia vuoden mittaisen koulutuksen aikana.