Rattijuoppo jäi kiinni 10. kerran – syytti olutpaneroitua kalaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on voimassa laki, jonka mukaan toistuvasti rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta syyllistyneen ajoneuvo voidaan tuomita valtiolle menetetyksi. Yhdysvalloissa asuu 76-vuotias mies, joka on jäänyt kiinni rattijuopumuksesta kymmenen kertaa.

Wisconsinin osavaltiossa asuva John Przybyla on väittänyt, että hänen kymmenes rattijuopumus oli ruoan vika. Mies nimittäin kertoi syöneensä aiemmin illalla olutpaneroitua kalaa, mikä johti veren promillemäärän nousemiseen. Todellisuudessa alkoholi häviää paneroidusta ruoasta uppopaistamisen yhteydessä.

Mies puhalsi 0,62 promillea. Wisconsinin osavaltion raja on 0,8 promillea. Valitettavasti hänet oli tuomittu samasta aiheesta aiemminkin, joten hänen rattijuopumuksensa raja laskettu 0,2 promilleen. Iäkäs Przybyla saatetaan tuomita jopa 12,5 vuoden vankeusrangaistukseen, Huffington Post raportoi.