Woodstock-festivaali tekemässä paluun – alkuperäisestä 50 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1969 järjestetty Woodstock on jäänyt historiaan yhtenä kaikkien aikojen tunnetuimmista rockfestivaaleista. Nyt yksi alkuperäisen tapahtuman järjestäjistä on suunnittelemassa jälleen uutta Woodstock-festivaalia vuodelle 2019.

Tuottaja ja konserttijärjestäjä Michael Lang haluaa viettää Woodstockin 50-vuotispäiviä uuden tapahtuman muodossa. Mies etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita ja potentiaalista festivaalialuetta.

– Woodstock on alkuperäinen ja kaikista kuuluisin festivaalibrändi, Michael Lang kuvailee Poughkeepsie Journal -lehdelle.

Woodstock järjestettiin toisen kerran vuonna 1994 ja kolmannen kerran vuonna 1999. Vuoden 1999 tapahtuma jäi historiaan katastrofina, sillä festivaalia varjostivat useat tulipalot, väkivallanteot ja raiskaukset. Lang yritti järjestää vuonna 2009 Woodstockin 40-vuotisjuhlatapahtumaa, mutta ei onnistunut tavoitteissaan.