Airbnb-uutuus: Nyt voit yöpyä Vincent van Goghin taidemaalauksessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Majoituspalvelu Airbnb saattaa matkustajat ja ylimääräiset tilat yhteen. Majoitusalan liikkeiden kanssa kilpaileva bisnes on saavuttanut runsaasti suosiota matkamiesten keskuudessa, ja palveluun on listattu tavallisia huoneita kuin eksottisia elämyksiä tarjoavia kohteita.

Airbnb
Airbnb

Chicagossa sijaitsee ehkäpä yksi Airbnbn erikoisimmista kohteista. Kyseessä on itseoppineen taiteilija Vincent van Goghin vuonna 1888 maalaaman teoksen Makuuhuone Arlesissa elävä kopio. Alkuperäinen teos on osa van Goghin tuotteliainta vaihetta, jota leimasi runsas värien käyttö.

Airbnb-ilmoituksessa luvataan, että huoneessa oleminen tuntuu kuin asuisi legendaarisen taideteoksen sisällä. Se on sisustettu postimpressionismin tunnelmissa. Huoneen yöhinta on nimellinen yhdeksän euroa, jolla saa myös sisäänpääsyn Art Institute of Chicagossa esillä olevaan Van Gogh’s Bedrooms -näyttelyyn.