Alastomuus on valttia Japanissa – nakufestari ensi viikonloppuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanissa vietetään joka vuosi helmikuun kolmas viikonloppu erikoista Hadaka Matsuri -nimistä festivaalia. Festarit kulkevat myös nimellä alastonfestivaalit, sillä tapahtumaan osallistujilla ei ole yllään kuin genitaalialueet peittävät kankaat.

Hadaka Matsurin perinteet ylttävät 500 vuoden taakse. Kinkerit järjestetään jälleen ensi viikonloppuna Okayamassa sijaitsevassa Saidaji-temppelissä, ja paikalle odotetaan 9.000 lähes alastonta miestä. Temppelistä pudotetaan ihmisten joukkoon amuletti, ja joka sen löytää saa onnea osakseen koko vuoden ajan.

Jäämme vielä odottamaan tämän vuoden festivaalin kuvasaldoa, mutta sillä aikaa saamme nauttia vuoden 2013 Hadaka Matsurin tapahtumista. Videolla näkee, kuinka tuhannet miespuoliset henkilöt vaeltavat festivaalialueella minimalistiseen vaatetukseen pukeutuneena.