Tarkka-ampuja surmasi ISIS-terroristeja? Kohuvideo paljastui pelivideoksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähi-Idän kriisi kärjistyy päivä päivältä, ja alueelta saadaan koko ajan julkisuuteen enemmän myös videomateriaalia. Äskettäin Saudi-Arabian televisio esitti uutislähetyksessään videon, jossa tarkka-ampujan kerrottiin surmaavan ISIS-terroristeja Syyriassa. Sittemmin videon alkuperä paljastui.

Videolla tarkka-ampuja surmaa kuusi terroristia alle kahdessa minuutissa, joten näky on kuin videopelistä. Ja niin se todellisuudessa olikin. Iranin television mukaan tarkka-ampuja käyttää videolla iranilaista Arash-asetta.

Ranskalainen uutistoimisto France 24 kuitenkin paljasti, että video on peräisin suositusta Medal of Honor -pelistä, joten todellisuudessa ase oli valmistettu koodaajien nollista ja ykkösistä.