Kuumimmat häävinkit ensi kesäksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Häissä nähdyt trendit vaihtelevat suuresti eri vuosikymmeninä. Silti vihkiminen ja sen jälkeen vietetty juhla kulkevat pääpiirteittäin samanlaisella kaavalla vuodesta toiseen. Trendi-ilmiöitä näkee erityisesti häämekoissa, kampauksissa, kimpuissa ja koristeluissa.

Popsugar-sivusto kokosi tämän vuoden suosituimmat ideat, ja niitä kannattaa hyödyntää ensi kesän hääjuhlissa. Hääkimpuissa nähdään nyt ennätysmäärä vihreitä kasveja perinteisten kukkien sijaan. Osa panee kimppuunsa jopa yrttejä, kaktuksia tai metsänkasveja. Kimpuissa käytetään myös muita materiaaleja, kuten koristetimantteja ja paperinauhoja.

Hääjuhlien värimaailmoissa käytetään nyt häikäilemättömästi metallinhohtoa aina kullasta peilimäiseen kromiin. Metallinhohto näkyy kaikissa yksityiskohdissa hääkaun koristelua ja kutsukorttien kirjekuoria myöten. Glamour ja kimallus kannattaa kuitenkin pitää maltillisena, jotta lopputulos ei mene överiksi ja saa aikaan halpaa vaikutelmaa.

Häämekot eivät ole enää kermakakkumaisia röyhelöunelmia, vaan sopisivat leikkauksen ja mallin puolesta vaikkapa Oscar-gaalan punaiselle matolle. Väri psyy valkoisena, mutta mekon mallina suositaan kevyttä ja hyvin istuvaa pukua, jossa on hillitysti yksityiskohtia. Pelkistettyjä häämekkoja on nähty tänä vuonna ennätyksellisen paljon myös julkkisten yllä. Pitsi on suosituin tehokeino.

Maalaishäät ovat tehneet paluun, ja juhlapaikaksi valitaan yhä useammin perinteinen maaseudun miljöö. Juhlapaikkaa koristellaan hyvällä maulla ja kartanomaiseen tai jopa linnanneitomaiseen tyyliin. Vaatimattomaan juhlapaikkaan tuodaan ylellisyyttä koristeiden ja esineiden avulla rustiikkiseen maailmaan sopivaksi.

Perinteisen hääkakun vierellä tarjoillaan mielikuvituksellisia jälkiruokia. Yksi suosituin tapa on perustaa jäätelöbaari, muffinssikoju tai vaikkapa irtokarkkihylly. Ylipäätään kattaus pyritään toteuttamaan krumeluureja ja monipuolisuutta säästelemättä. Laajakirjoiset buffetit saavat vieraat hykertelemään tyytyväisyydestä. Vieraille voi antaa kotiinviemiseksi oman huonekasvin, kuten rahapuun tai kodinonnen.