Omakotitalo valmistuu kuukaudessa – tarvitset vain ruuvimeisselin

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ranskalainen suunnitelutoimisto on kehitellyt PopUp House -nimisen talonrakennusmenetelmän, jonka avulla omakotitalon pystyy rakentamaan jo yhdessä kuukaudessa. Menetelmässä kopioidaan suuremmalla mittakaavassa IKEA-myymälöiden tyylistä kokoamismenetelmää, jossa rakentaja tarvii vain ruuvimeisselin työkalukseen.

Omakotitalon rakentamiseen menee yleensä vähintään puoli vuotta aikaa. Uusi PopUp House valmistuu kuitenkin jo yhden kuukauden aikana. Rakentaja pystyy valitsemaan parista eri mallista itselleen sopivimman talon, jota alkaa ohjeiden mukaan kasaamaan puulaudoista, eristyspalikoista ja puuruuveista.

PopUp House -talon sanotaan olevan tehokas energiansäästäjä. Talo maksaa neliömetriä kohden 1.200 – 1.900 dollaria, minkä lisäksi rakennusohjeet maksavat ylimääräiset 1.640 dollaria. Uudenlaista talopakettia on tällä hetkellä saatavilla vain Ranskassa, mutta yrityksellä on tarkoituksena laajentaa myöhemmin myös muihin maihin aloittaen Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta.