Nelivuotiaan elinkautiseen tuominnut myönsi viimein virheensä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lähes viikko sitten maailmaa järkytti uutinen, jonka mukaan neljävuotias pikkupoika oli tuomittu Egyptissä elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhista. Stara uutisoi Ahmed Manour Karnin tapauksesta, jossa poikaa syytettiin muun muassa neljästä murhasta ja kahdeksasta tapon yrityksestä.

Nyt Karnin tapauksessa on onneksi sattunut uusi käänne. Egyptissä el-Fayoumin provinssin oikeustuomioistuin on nimittäin päättänyt viimein kumota neljävuotiaan pikkupojan elinkautistuomion. Tuomari on myöntänyt tehneensä virheen tuomitessaan Karnin elinkautiseen vankeusrantaistukseen kahden vuoden takaisista rikoksista.

BBC-uutistoimiston mukaan oikea rikollinen on viimein löytynyt. Murhaajaksi on paljastunut 16-vuotias Ahmed Mansour Quarani Sharara. Etunimiä lukuun ottamatta rikollinen ei ole edes samanniminen kuin aiemmin murhista syytetty nelivuotias poika. Oikeusjärjestelmä on kuitenkin myöntänyt tekemänsä virheen ja vapauttanut pikkupojan tuomiostaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa koska oikea rikollinen tulee saamaan tuomionsa.