Täydellisen suklaakakun salainen ainesosa paljastui

Ruoka · Annukka Heikkilä

Kansas Cityssa asuva ja työskentelevä kokki uskoo löytäneensä sellaisen salaisen ainesosan täydellisen suklaakakun luomiseen, että se saa suklaan rakastajat suoraan taivaaseen. Jasper J. Mirabile Jr. -niminen kokki kertoo täydellisen kostea suklaakakun salaisuuden löytyvän majoneesista.

Majoneesia pidetään enemmänkin dippien pohjana, leivän päälle sopivana lisänä ja salaatinkastikkeena, mutta harva voisi kuvitella majoneesin sopivan suklaakakkuihin. Kokki kertoo The Kansas City Star -lehdelle kirjoittamassaan kolumnissa majoneesin maun kuitenkin tasapainottavan sokeria ja estävän suklaakakkua kuivamasta. Majoneesia ei kuitenkaan pursoteta kakkuun täytteeksi vaan se sekoitetaan taikinamassaan.

Majoneesia on ensimmäistä kertaa kokeiltu suklaakakkuun vuosikymmeniä sitten korvaamaan öljyä ja kananmunaa silloin, kun niitä oli vaikeampi saada. Ensimmäinen suklaakakkuresepti, jossa on mainittuna huomattava määrä majoneesia, on painettu lehteen kokin mukaan vuonna 1927.