Tutkijat järkyttyivät: Kalastetut lohet kokaiinipöllyssä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Puget Soundin salmelta kalastetut kuningaslohet ovat paljastuneet olevan huumeiden vaikutuksen alaisena. Tutkijat ovat löytäneet kalojen elimistöstä muun muassa kokaiinia ja masennuslääkkeitä. Pahimpien tapausten kohdalla testi osoittivat, että kalat olivat altistuneet jopa 81 eri lääkeaineelle.

Tutkimuksissa on myös paljastunut, että erityisesti Puget Soundin salmella kuningaslohia kuolee tuplasti enemmän kuin muualla vesistöissä. Löytöjen perusteella vesialueilla on aloitettu laajempi tutkinta.

Viranomaiset epäilevät, että lääkeaineet ovat päätyneet kalojen elimistöön saastuneiden jätevesien kautta.

Toinen vaihtoehto on se, että veteen on heitetty huumekätkö, joka on alkanut liueta veteen. The Seattle Times -lehden mukaan laitosten jätevesiä ja laitosten lähettyvillä olevia vesialueita aiotaan tutkia tarkemmin, jotta toimenpiteisiin voitaisiin ryhtyä.

Lääkeaineet ovat vakava uhka alueen ympäristölle ja eliöille luonnossa. Ellei ongelmaan löydetä pian ratkaisua, saattaa sillä olla vakavia seurauksia muun muassa kalojen lisääntymiseen.