Kuin elokuvasta: 16-vuotias opiskelija paljastuikin 23-vuotiaaksi huijariksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Asher Potts oli Pennsyvlavian Harrisburgin lukion 18-vuotias kunniaopiskelija, jota pidettiin tunnollisena mallioppilaana ja mallikansalaisena. Todellisuudessa ”Asher” oli kuitenkin Artur Samarin, 23-vuotias mies.

Ukrainasta kotoisin oleva Artur vaihtoi henkilöllisyyttään hänen viisuminsa mentyä vanhaksi. Uuden henkilöllisyyden myötä mies esiintyi Harrisburgin lukion opiskelijana. Buzzfeed-sivuston mukaan mies pääsi kunniaoppilaan tittelissä tapaamaan esimerkiksi osavaltion edustajaa Patty Kimiä, joka kertoi hänen pääsevän vielä pitkälle elämässään.

Associated Press -uutistoimiston mukaan poliisit pidättivät Arturin tiistaina 23. helmikuuta. Viranomaisten mukaan miehellä oli pidätyshetkellä väärennetty, Asher Potts -nimellä varustettu ajokortti. Artur Samarinia syytetään identiteettivarkaudesta ja asiakirjojen väärentämisestä.