Mahtoton tehtävä? Koomikko juoksee 27 maratonia 27 päivässä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä ja koomikko Eddie Izzard on ottanut todella kunnianhimoisen haasteen kerätäkseen rahaa Sport Relief -hyväntekeväisyystapahtumalle. Izzard aikoo Telegraph-lehden mukaan juosta pitkin Afrikkaa 27 maratonia 27 päivässä.

54-vuotias koomikko yrittää juosta 27 maratonia 27 päivän aikana eikä hän aio suoda itselleen yhtäkään vapaapäivää. Maratonien määrällä Izzard haluaa kunnioittaa 27 vuotta, jotka Nelson Mandela joutui viettämään vankilassa.

Izzardin maratonhaaste alkoi 23. helmikuuta ja se tulee onnistuessaan päättymään 20. maaliskuuta jos Izzard pääsee haasteen loppuun asti. Izzard on yrittänyt samaa haastetta aiemminkin vuonna 2012, mutta joutui terveyssyistä lopettamaan juoksemisen kesken. 2009 vuonna Izzard onnistui kuitenkin keräämään Sport Relief -kassaan 1,8 miljoona puntaa juostessaan 43 maratonia 51 päivän aikana.