Naistaiteilijalla ei ole lainkaan käsiä – maalaa silti upeita tauluja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intialainen Swapna Augustine niittää mainetta ja kunniaa uskomattomilla taideteoksillaan. Hän luo pikkutarkkoja yksityiskohtia ja värikkäitä kuvioita sisältäviä tauluja. Asiassa on kuitenkin yksi iso mutta – hänellä ei ole käsiä.

Keralassa Intiassa asuva 42-vuotias Swapna Augustine syntyi ilman käsiä. Nainen opetteli elämään tavallisesti jalkojaan apuna käyttäen. Hän osaa tätä nykyä pidellä sivellintä varpaillaan jopa paremmin kuin moni sormillaan. Puhumattakaan lopputuloksesta.

Swapnan nimi tarkoittaa unelmaa. Hän selviytyy arjesta erinomaisesti ilman käsiä, ja pystyy hoitamaan perusasiat jalkojaan apuna käyttäen. Erinomainen kehonhallinta on tehnyt naisesta taitavan taidemaalarin, ja hänen teoksiaan myydään menestyksekkäästi ympäri intiaa, Barcroft TV uutisoi.