Jättimäinen 404 karaatin timantti löytyi – arvo jopa 13 000 000 euroa

Lux Viihdeuutiset · Annika Kela

Angolan Lunda Nortessa sijaitsevasta timanttikaivoksesta on löytynyt maan historian suurin timantti. Seitsemän sentin mittainen kimpale on 404 karaatin timantti ja sen arvon on arveltu liikkuvan noin 13 miljoonassa eurossa.

Mirror-lehden mukaan timantin löytämisen taustalla on australialainen kaivosyhtiö Lucapa Diamond Company. Yhtiön edustaja Miles Kennedy kertoi, että löydetty timantti on rikkonut ennätyksiä. Se on suurempi kuin maan ennätystä hallussa pitänyt Angolan Star -timantti.

Lucapa Diamond Company arvioi, että löydetty timantti tulee olemaan maailman 27 suurimman timantin joukossa. Yhtiön mukaan kaivaukset alueella, josta timantti löytyi, on aloitettu viime elokuussa. Puoli vuotta kestäneet kaivaukset ovat tuottaneet tulosta odottamattoman arvokkaan löydön myötä.