Kapteeni ympäripäissään – valtava jokilaiva törmäsi rantaan ja tukki joen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Meriteiden lisäksi monissa Euroopan maissa on erittäin aktiivista jokilaivojen toimintaa, sillä joet ovat merkittäviä logistisia reittejä. Luonnollisesti myös jokilaivojen ruorissa täytyy olla ammattilainen, joka ei ole päihteiden vaikutuksen alaisena. Ikävä kyllä näin ei aina ole.

Torstaina Saksan Lohr am Mainissa tapahtui ikävä onnettomuus, kun peräti 105-metrisen Elsava-jokilaivan kapteeni ohjasi alustaan ympäripäissään ahtaalla väylällä. Erään sillan kohdalla juopumus oli lopulta liikaa ja laiva törmäsi ohjausvirheen vuoksi rantaan. Koska laivan keula oli rannalla ja osa laivasta vielä sillan alla, niin joen virtaus painoi aluksen sivuttain sillan pilareita vasten.

Samalla joen kulkureitti tukkeutui muulta liikenteeltä. Joen virtaus painoi aluksen keulaa yhä pidemmälle rannalle. Kapteeni puhalsi poliisin alkometriin 1,5 promillen lukemat ja kuljetettiin tarkkuusalkometrin testiin. Kuvia turmapaikalta on julkaissut muun muassa BR.de-verkkolehti.