Kiinalaismies salakuljetti kilpikonnia housuissaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin kiinalaisten järjestämästä salakuljetusvyyhdistä, jossa nuoret miehet vievät merikilpikonnia Yhdysvalloista Kanadan rajan yli Kiinaan. Yksi salakuljettajista on Dong Yan -niminen mies.

Herra Yan pidätettiin Kanadan rajalla jo vuonna 2014, mutta hänelle langetettiin tuomio äskettäin. Rajaviranomaiset olivat löytäneet miehen housuista normaalin tarkastuksen yhteydessä 38 kilpikonnaa. Eläimet oli pantu pieniin pusseihin ja teipattu jalkoihin kiinni. Miehelle annettiin nyt kymmenen vuoden kielto ottaa matelijoita lemmikiksi sekä 2.300 euron sakot, Huffington Post uutisoi.

Kerroimme äskettäin tapauksesta, jossa toisen kiinalaisen miehen housuista löytyi 51 merikilpikonnaa. 51 kilpikonnan löytyminen oli vasta jäävuoren huippu. Mies oli yrittänyt salakuljettaa yli 1.000 matelijaa ja kilpikonnaa Kanadan ja Kiinan rajojen yli. Kiinassa kilpikonnista maksetaan yli kolminkertaisesti.